OpenView Group

OpenView Group

Welkom bij OpenView, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

12:59

messenger_opener

Re-integratie spoor 2

Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter in het leven geroepen. Uitgangspunt van deze wet is het snel en effectief ingrijpen bij verzuim. Als werkgever heeft u een actieve rol bij de re-integratie van uw werknemer. Maar ook uw werknemer heeft zijn verplichtingen om naar vermogen mee te werken aan zijn re-integratie. In eerste instantie probeert u uw werknemer in zijn eigen werk te laten terugkeren. Op basis van de adviezen van uw bedrijfsarts of arbodienst probeert u binnen de mogelijkheden terugkeer in eigen werk mogelijk te maken. Lukt dit niet? Dan kijkt u naar de mogelijkheden voor ander werk binnen uw bedrijf.

Het re-integratieverslag

Na 2 jaar verzuim kan uw werknemer bij het UWV een WIA - aanvragen. Bij het aanvragen dient ook het re-integratieverslag (het complete verzuimdossier) ter beoordeling te worden ingestuurd. Zorg dat het re-integratieverslag compleet is, want het UWV bekijkt deze kritisch. Ontbreekt er iets of heeft u onvoldoende aan re-integratie gedaan dan loopt u het risico het loon na 2 jaar ziekte langer door te betalen (tot maximaal 1 jaar).

De beoordeling van de re-integratie

Op basis van het re-integratieverslag beoordeelt het UWV of u voldoende heeft gedaan aan de re-integratie van uw werknemer. Het gaat daarbij niet om of uw werknemer inderdaad weer aan het werk is, maar wel of u er alles aan heeft gedaan om uw zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. Ook al is dit uiteindelijk niet gelukt.

Onvoldoende gedaan aan de re-integratie

Mocht het UWV van mening zijn dat u te weinig aan re-integratie heeft gedaan. Dan wordt u verplicht om het loon van uw werknemer na 2 jaar ziekte maximaal nog 1 jaar door te betalen. Deze periode kunt u inkorten door uw tekortkomingen te herstellen. Waarom een re-integratie spoor 2 traject bij OVG ?

Een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en deskundige adviseurs

Voor het slagen van het traject staan snelheid, daadkracht en duidelijkheid voorop 

Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek

Een dossiercheck door een arbeidsdeskundige      

Een uitgebreid intakegesprek inclusief verslaglegging

Individuele begeleiding door één vaste trajectbegeleider 

Wekelijks contact met een vaste trajectbegeleider 

Een spreeklocatie in de eigen regio van de werknemer  

Ondersteuning tijdens de WIA - aanvraag, inclusief het bezoek aan het UWV