OpenView Group

OpenView Group

Welkom bij OpenView, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

12:59

messenger_opener

Outplacement

Organisaties zijn voortdurend in beweging en veranderen bij groei of krimp maar er zijn ook situaties denkbaar waarbij de ambities en doelen van de organisatie en werknemer niet meer op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld bij onvoldoende functioneren, een arbeidsconflict, een reorganisatie of boventalligheid. Daarnaast is als onderdeel van de Wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2015 een transitievergoeding verplicht. De transitievergoeding is bedoeld om werknemers weer snel aan het werk te krijgen. Voor deze situaties biedt OVG outplacement aan. Waarbij het doel zich richt op het verkrijgen van ander werk voor de werknemer. Met de keuze voor OVG zorgt u ervoor dat uw werknemer een traject op maat krijgt en geeft u de werknemer de kans om zijn loopbaan elders voort te zetten.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Outplacement is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en interesses. Om een outplacement traject te laten aansluiten op de persoonlijke kenmerken van de werknemer, is maatwerk dan ook een vereiste. Maar hoewel geen traject hetzelfde is, gelden er wel bepaalde standaardprincipes en een standaard fasering.

Onze werkwijze bij outplacement

Onderstaand treft u een indruk van de inhoud van ons outplacement traject aan. Voor een nadere toelichting of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een kennismakingsgesprek in te plannen.

Aanvang traject - Intake Het intakegesprek betreft een verkennend gesprek om een juiste inventarisatie te maken van zijn of haar kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Zelfonderzoek Het zelfonderzoek kent als doel om de werknemer bewust te maken van zijn/haar eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. Een leuke baan begint immers bij jezelf! Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? Wanneer je gaat solliciteren is het essentieel als je weet wat je wilt. Wanneer de werknemer met een duidelijk beeld van zichzelf gaat solliciteren, wint hij/zij twee keer: hij/zij komt sterker en gemotiveerd over bij potentiële werkgevers en maakt meer kans om de baan te vinden die bij hem/haar past.

Solliciteren De werknemer wordt getraind in het zelfstandig solliciteren en het benaderen van potentiële werkgevers. De werknemer krijgt informatie over de voorbereiding, het opstellen van een Curriculum Vitae, sollicitatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken. Met een goed zelfbeeld, voldoende oriëntatie op de arbeidsmarkt en ons eigen uitzendbureau zal de werknemer actief potentiële werkgevers benaderen.